Wednesday, 24 October 2012

Acai Beri Beracun

Assalamualaikum..

Wah, lama aku tak hapdate belog..busy..busy..mane taknye, semua kerja nak sebelum cuti raya haji, tension ! ni aku luangkan masa sekejap hapdate belog sebelum kemas- kemas barang nak balek kampung..yeah, terengganu..here i come ! tapi yang penting doakan aku selamat sampai ok...

lepas habis kelas, aku buka facebook sekejap, tengok- tengok ape perkembangan terbaru, tiba- tiba kecoh pulak pasal artikel ni..

katanya metro hari ini..
Beracun ! Aku tak pernah makan pun produk acai beri ni, tapi selalu lah aku tengok betapa rancaknya produk- produk ni dijual dalam facebook. Adalah rasa berminat nak try, tapi tak jumpa pulak yang jual by hand..bila aku tengok artikel ni, terbitlah rasa lega tu sebab tak pernah makan..tapi bagi yang pernah, konpem korang terkejut yang amat kan ?..

aku ada ambiklah sedikit pandangan dan pengalaman orang yang pernah makan..rata- rata yang cakap kesannya tak elok..












Tak pernah dapat kelulusan dari KKM..bahaya tuh..






sumber : fb shawls@AYUCINTA



Baiklah, aku bukanlah nak memburukkan atau merosakkan perniagaan sesiapa..tapi apabila melibatkan kesihatan kita..HARUS untuk kita ambik berat..kalau sesuatu benda tu mendatangkan mudarat pada tubuh, tak payahla rajin sangat nak makannye..

macam rokok jugak..kita bising duk pong pang marah lelaki sebab merokok, yang kita ni hari- hari duk telan bahan beracun tu, samalah jugak kenn..

lagi satu, aku tersangatlah faham, wanita sememangnya ingin kelihatan  kurus langsing tapi biarlah dengan cara yang betul. kalau kau nak berharap dengan produk- produk ni je, habislah sistem dalamn tubuh kita sebab kebanyakan produk mengandungi bahan kimia. kalau kau bersenam, diet dengan cara yang betul, kurangkan makanan berminyak dan berlemak, insyaALLAH, boleh sangat kau nak kurus..mungkin makan masa tapi kena sabarlah sikit.

nasihat aku, selagi tak ada berita mende alah ni dah dapat kelulusan KKM, elok berhenti dulu dan sebaiknya dapatkan nasihat doktor..

p/s : ouh, lupa pulak Selamat Hari Raya Aidiladha buat rakan- rakan yang beragama Islam..



5 comments:

Hasrina said...

for me. no short cut. you want something work for it. nak kurus get healthy lifestyle. geleng kepala je tengok orang sekarang semua nak short cut

Romeo Laut said...

Cuak aku jadinya.. Weh, ini dah bila punya entri ni? Update laaaaaa...

Nana Lee said...

Hasrina : nak cantik in short term, langsung tak fikirkan kemudaratannya..

Nana Lee said...

Hasrina : nak cantik in short term, langsung tak fikirkan kemudaratannya..

Nana Lee said...

romeo laut: ye2, nanti aku hapdate..jangan tak singgah pulak ! haha..